Csicseriborsó leves – egyszerűen bearanyozza a napod
Gyorsan elkészül és nagyon finom.
Csicseriborsó leves
Hozzávalók:
- 1 konzerv csicseriborsó
- 2 nagyobb babérlevél
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 2 szál sárgarépa
- 2 dl tejföl
- ½ ek liszt
- só
- bors
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Beledobjuk és kissé megpirítjuk a karikákra vágott répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet is, majd felöntjük vízzel. Ha a répa már valamelyest megpuhult, beleöntjük a csicseriborsót (ha nem konzervet használunk, legalább egy éjszakára érdemes beáztatni). Ha a levesben minden puhára főtt, liszttel csomómentesre kevert tejföllel behabarjuk, majd 4-5 percig hagyjuk még főni. Összeturmixolva fenséges krémlevest is varázsolhatunk belőle.