Recept

Csicseriborsó leves – egyszerűen bearanyozza a napod

Gyorsan elkészül és nagyon finom.

Csicseriborsó leves

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 nagyobb babérlevél
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 dl tejföl
  • ½ ek liszt
  • bors

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Beledobjuk és kissé megpirítjuk a karikákra vágott répát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet is, majd felöntjük vízzel. Ha a répa már valamelyest megpuhult, beleöntjük a csicseriborsót (ha nem konzervet használunk, legalább egy éjszakára érdemes beáztatni). Ha a levesben minden puhára főtt, liszttel csomómentesre kevert tejföllel behabarjuk, majd 4-5 percig hagyjuk még főni. Összeturmixolva fenséges krémlevest is varázsolhatunk belőle.

Még két ellenállhatatlan leves receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf.com

Oldalak

Recept
Utazás
Ha imádod a hamisítatlan mediterrán hangulatot, az autentikus természeti környezetet, a történelmet és a tengerpartot, akkor számodra gyerekjáték lesz a megfejtés!
Lifestyle
Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett...
Sztárok
Bár Harry és Vilmos kapcsolata egy ideje már mélyponton van, ennek ellenére a herceg még mindig gondol bátyja családjára, és bevallotta, hogy bizony vannak aggályai Sarolta és Lajos jövőbeli szerepe...