Egészséges és finom - Töltött tök

A töltött tök kiváló vegetáriánus étel, kis módosítással pedig a húsos változata is könnyen elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 70 dkg zsenge tök
  • 2 ek. olaj
  • 1 vöröshagyma (felvágva)
  • 20 dkg főtt kukorica
  • 1/2 csésze darált sajt
  • 1 csésze vágott dió
  • kapor
  • ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:
A tököt hosszában vágjuk félbe. Távolítsuk el a belsejét, majd szedjük ki belőle a magokat. A belsőséget olajon puhára sütjük, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Miután elkészült a tölteléknek való, tegyük a tök-teknőkbe. Alufóliával csavarjuk körbe a tököket, és tepsiben süssük meg. A forró sütőben háromnegyed óra sütés általában elég. Akik nem akarnak feltétlenül vegetáriánus ételt készíteni, azok darálthúsos, bolognai töltelékkel is bátran megpróbálkozhatnak. Köretként petrezselymes burgonya jöhet számításba.

Forrón gőzölve tálaljuk!

Oldalak

Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.