Egészséges és egyszerű - Waldorf saláta

Könnyed, egészséges és különleges saláta, akár köretként akár előételként.
Hozzávalók:
- 2 közepes zellergumó
- 2 citrom
- 2 savanykás alma
- 10 dkg dió
- 1 kis fej saláta vagy jégsaláta
- néhány zellerlevél
- A mártáshoz:
- 4 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál brandy (ha nincs balzsamecet is jó)
- Frissen őrölt bors és egy kevés só
Elkészítés:
A zellert hámozzuk és mossuk meg, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le, és csurgassuk rá a friss citrom levét, majd hintsük meg kevés sóval. Az almákat szintúgy mossuk meg, távolítsuk el a magházukat, majd héjával vagy anélkül ezt is reszeljük le. Keverjük a zellerhez, és csurgassunk még rá citromlevet. A dióbeleket vágjuk durvára, és egy részét keverjük el a zellerrel, a másik felével pedig majd szórjuk meg a kész salátát. A majonézt és a barndy-t keverjük össze a fűszerekkel, majd dolgozzuk össze a salátával. Megmosott zöld salátalevelekkel béleljünk ki egy tálat, vagy akár kelyhet és erre halmozzuk a waldorf salátát. Dióval és kevés zellerzölddel szórjuk meg.




























