Recept

Dubarry leves - ha tartalmasra vágysz, de nincs sok időd főzni

Különleges és egyben egészséges étel a sietős hétköznapokra.

Dubarry leves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag levesgyöngy
  • só, bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd megtisztítjuk a burgonyát, szeletekre vágjuk, és felaprítjuk a petrezselymet is. Körülbelül másfél liter vízben puhára főzzük leveskockával a karfiolt és a krumplit. Amikor a karfiol már puha, de még enyhén roppanós, összeturmixoljuk a zöldségeket a tejföllel és a liszttel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet is, majd forralunk még egyet az egészen. Forrón, levesgyönggyel tálaljuk.

További két karfiolos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. Az eseményen jelen volt Kulcsár Edina egykori szépségkirálynő is, aki immáron 10 éve, hogy megnyerte...
Lifestyle
Nem kell sokat aludni, és már Magyarországon is teljesen megváltozik az HBO Max. Megmutatjuk, hogy mire kell készülnöd!
Lifestyle
Gordon Ramsay anno tanította tésztát főzni az embereket, de lehet, hogy rosszul. Állítólag az olaszok sem használják a Michelin-csillagos séf módszerét.