Dubarry leves - ha tartalmasra vágysz, de nincs sok időd főzni

Különleges és egyben egészséges étel a sietős hétköznapokra.

Dubarry leves

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csomag levesgyöngy
  • só, bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd megtisztítjuk a burgonyát, szeletekre vágjuk, és felaprítjuk a petrezselymet is. Körülbelül másfél liter vízben puhára főzzük leveskockával a karfiolt és a krumplit. Amikor a karfiol már puha, de még enyhén roppanós, összeturmixoljuk a zöldségeket a tejföllel és a liszttel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet is, majd forralunk még egyet az egészen. Forrón, levesgyönggyel tálaljuk.

További két karfiolos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!