Diós-mazsolás sütemény őzgerinc formában sütve - Ünnepi desszert egyszerűen

Ez a diós-mazsolás sütemény remek desszert lehet a karácsonyi ünnepekre, de akár egy hagyományos hétvégén is nagyon jól jöhet, ha édes ízekre vágyunk. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 7 dkg mazsola
  • 5 tojás
  • 1 ek rum
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

A tojások sárgáját a rummal, a cukorral és a margarinnal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a beáztatott mazsolát, a tojásfehérjékből vert habot, a durvára vágott diót és a fél citrom reszelt héját. Keverjük el, majd a masszával töltsük meg az őzgerincformát. Süssük készre, majd ha kedvünk tartja, vonjuk be csokoládéval vagy szórjuk meg extra dióval.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: cresthillbakery.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!