Diétás, laktató és még egészséges is: Káposztaleves, amitől egy dekát sem hízol
Nemcsak fogyókúrához, de immunerősítéshez is tökéletes.
Káposztaleves
Hozzávalók:
- 1 nagy fej káposzta
- 6 db vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 2 db zellergyökér
- 4 db sárgarépa
- 3 db leveskocka
- petrezselyem
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
A káposztát jól megmossuk, majd apró csíkokra vágjuk, a többi zöldséget pedig apró vagy közepes darabokra szeleteljük, és mindent egy nagy lábosba teszünk. Felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy az éppen ellepje a hozzávalókat, ízlés szerint sóval, borssal és a leveskockákkal fűszerezzük az ételt, majd körülbelül 10 percig nagy lángon forraljuk a levest. A továbbiakban kis lángon, nagyjából fél óra alatt puhára főzzük a zöldségeket, amikor pedig ezzel megvagyunk, már tálalhatjuk is az ízletes, mégis alakkímélő levesünket.