Recept

Diétás aranygaluska - Ha így készíted, egy dekát sem hízol tőle

Ugyanolyan finom, mint az "eredeti".

Diétás aranygaluska

Ha valaki örök harcban áll a kilókkal, pontosan tudja, milyen sóvárogni a finom sütemények után. Azonban nem kell mindenről lemondani: szakértőnk, Czanik Balázs most például a diétás aranygaluska receptjét osztja meg velünk.

Recept (6 adag)

Megjelent Czanik Balázs Sütizz és fogyj! című könyve!

Vége az önsanyargatásnak, elérkezett a büntetlen sütizés ideje! Megjelent Czanik Balázs Sütizz és fogyj! című receptkönyve, amely közel félszáz desszertet tartalmaz, olyanokat, amelyeket diétázók is bátran fogyaszthatnak. Az otthon könnyen elkészíthető édességek mindegyike alacsony szénhidráttartalmú, a fehér lisztet és cukrot más alapanyag helyettesíti, sőt a glutén-és laktózérzékenyek is találnak benne megfelelő recepteket. Részletekért kattints ide!

Hozzávalók:

  • 30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl laktózmentes tej
  • 2,5 dkg laktózmentes margarin
  • 7,5 ml folyékony édesítőszer
  • 1 csipet só
  • 0,5 citromból nyert reszelt citromhéj
  • 1 tk citromlé
  • 15 dkg dió
  • 7,5 ek eritrit

A vaníliasodóhoz

  • 4 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
  • 3,5 ek eritrit (por állagú)
  • 8 dl tej
  • 1 kávéskanál vanília aroma
  • 4 db tojássárgája

Elkészítés:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben összekeverjük a szénhidrátcsökkentett lisztet, sót. Ha az élesztő kész, hozzáadjuk a szénhidrátcsökkentett liszthez a margarinnal, tojással, citrommal és eritrittel, majd kelt tésztát gyúrunk belőle. Ha a tészta szépen összeállt, letakarva, meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük. Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát kb 1-1,5 cm vastagságúra, és egy kisebb pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk belőle kis köröket.

Egy tortaformát vajazzunk ki, vagy béleljük ki sütőpapírral. Kb 5 dkg margarint olvasszunk fel a tűzhelyen, keverjük össze a diót az eritrittel. A kis „pogácsákat” mártsuk bele az olvasztott vajba, majd forgassuk meg az eritrites dióban. Pakoljuk őket szorosan egymás mellé a tortaformába. Ha a forma megtelt, szórjuk a tetejére a maradék diót, majd kelesszük újabb 30 percig. Előmelegített sütőben 160°C-on 25 perc alatt készre sütjük.

A vaníliasodóhoz 7 dl tejet forraljunk fel a tűzhelyen. 4 dkg szénhidrátcsökkentett lisztet keverjük el az eritrittel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre. A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrítjük.

Lapozz, a következő oldalon kiderül, egy adagban mennyi energia, fehérje, szénhidrát és cukor van!

Oldalak

Recept
Sztárok
Gisele Bündchen kis túlzással az egész világot lenyűgözte legújabb képével, ahol semmilyen textil nem takarja idomait.
Lifestyle
A háromgyermekes anyuka története néhány éve letarolta a világot, hiszen ő volt az egyik első nő, aki arra kérte a plasztikai sebészt, hogy operáljon belőle sussexi hercegnét. A végeredmény megosztó...