Diabetikus lekváros linzer
Sokan azt gondolják, hogy a diabetikusoknak sokkal nehezebb süteményt készíteni, pedig csak a megfelelő hozzávalókat kell használnunk. Készítsd el a következő receptet. Nem bánod meg!
Hozzávalók kb. 70 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 25 dkg vaj
- 10 ek. Canderel édesítőpor
- 2 citrom reszelt héja
- 2 ek. vaníliaaroma
- 2 tojássárgája
- 1 tojás
- 10 dkg diabetikus lekvár
Elkészítés
A tésztához a lisztet és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, az édesítőporral, a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojás sárgájával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti apróbb formákkal kiszúrjuk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük. A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük. Megszórjuk édesítőporral, és zárható dobozban tároljuk.
Fotók: foodiesgarden.net