Diabetikus lekváros linzer

Sokan azt gondolják, hogy a diabetikusoknak sokkal nehezebb süteményt készíteni, pedig csak a megfelelő hozzávalókat kell használnunk. Készítsd el a következő receptet. Nem bánod meg!

Hozzávalók kb. 70 darabhoz

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 25 dkg vaj
  • 10 ek. Canderel édesítőpor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 ek. vaníliaaroma
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 10 dkg diabetikus lekvár

Elkészítés

A tésztához a lisztet és a sütőport összemorzsoljuk a vajjal, az édesítőporral, a citrom héjával, a vaníliaaromával, egy csipet sóval, a tojás sárgájával és a tojással. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kedvünk szerinti apróbb formákkal kiszúrjuk. Egy dologra törekedjünk, minden darabnak legyen párja, amivel később összeragaszthatjuk.

A sütőt 200 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rárakjuk a formákat, és a sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. Tálra szedjük, kihűtjük. A lekvárt felforrósítjuk, és két-két formát összeragasztunk vele. Kissé összenyomjuk, és tányérra tesszük. Megszórjuk édesítőporral, és zárható dobozban tároljuk.

Fotók: foodiesgarden.net

Szólj hozzá Te is!