Cukorbetegen is finomat! Próbáld ki te is Marton Adri legjobb receptjeit!

Marton Adrienn privát séf és ételstylist az Accu-Chek felkérésére, finom, könnyen elkészíthető, cukormentes recepteket alkot. Célja, hogy megmutassa, cukorbetegen sem kell lemondani, az ízletes ételekről. (x)

Hogy fogadtad a felkérést?

„Nagyon örültem az Accu-Chek felkérésének és egyben igazán megtisztelő számomra, ezért boldogan tettem eleget a megkeresésnek. Ez egy új kihívás volt, mert a cukorbetegeknek összeállított étrendnél, nem csak a cukormentes alapanyagokra kell odafigyelni, hanem a tápértékek pontos mennyiségére is, úgy, mint a zsírokra, szénhidrátokra, fehérjékre.“

Az oldaladon több cukormentes recept is megtalálható, ezek szerint régebb óta foglalkoztat ez az irány?

Igen! Mindig igyekeztem törekedni a cukormentes étkezésre, valamint új recepteket alkotni ezen a vonalon. Szeretném megkönnyíteni azoknak az életét, akik cukorbetegséggel küzdenek. Ez nekik hatalmas segítség, hisz néha olyan embereknek is nehéz eldönteni, hogy mit főzzenek, akiknek nincsen ennyire behatárolva az étkezésük.

Otthon is szoktál cukormentes ételeket készíteni?

A számból vetted ki a szót! Már elég régóta nem adok a gyermekeimnek sem cukrot és én sem eszem. Ez egy tudatos döntés volt a részemről, amiben a férjem is teljes mértékben egyetértett velem. A túlzott cukor- és szénhidrátfogyasztás ugyanis elhízást okozhat, ami pedig a cukorbetegség kialakulását is befolyásolhatja.

Amióta ennek tudatában főzök otthon, a gyerekeken kevésbé látom, hogy hiperaktívak lennének, sokkal jobban tudnak koncentrálni a tanulásra és az igazság az, hogy egyáltalán nem is hiányzik az életünkből a cukor. Tehát, egészséges családként is, nagyon szívesen követjük a cukormentes étrendet és ajánlom bátran mindenkinek ezt az életformát.

Gondolom, akkor rendszeresen ellenőrzitek a vércukorszinteteket is.

A prevenció nagyon fontos. Nekünk is van otthon erre a célra egy vércukorszintmérő készülékünk, amivel szúrópróba szerűen mérem a saját vércukrom is. Egyébként ez szuper módszer arra, hogy megtudjuk jó irányba haladunk-e vagy sem.

Elárulsz pár titkot erről a felkérésről?

Hááát.. Nem tudom mennyire titok, de már túl vagyunk a receptvideók második forgatásán is, amit nagyon élveztem. Finomabbnál, finomabb ünnepi és szezonális receptekkel készültem, ráadásul esztétikai szempontból is nagyon látványosak lettek. Vannak közöttük desszertek, főételek, saláták, amikből minden héten megosztok egy-egy receptet az oldalamon és a saját közösségi média felületeimen is.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak