Cukkinis palacsinta tejfölös gombamártással - Nem csak vegáknak

Ha palacsintára vágysz és kipróbálnál egy különleges ízvilágot, akkor mindenképp készítsd el ezt az egyszerű, de mégsem hétköznapi ételt! Kiváló ebéd, vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatják. Irány a konyha, elő a serpenyővel!

Hozzávalók

A palacsintához:

  • fél cukkini
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • bors
  • bazsalikom

A töltelékhez:

  • 25 dkg gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • bazsalikom
  • petrezselyem

A díszitéshez 

  • parmezán

Elkészítés

A hámozatlan cukkinit lereszeljük, megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk belőle a nedvességet. Keverjünk lisztből, tojásból, tejből és vízből palacsintatésztát, majd adjuk hozzá a cukkinit. Szórjunk bele a finomra vágott friss bazsalikomlevelet, ez adja majd a tészta pikáns ízét, majd süssünk a masszából hagyományos méretű palacsintákat. A felforrósított olajon a finomra vágott hagymát és gombát pirítsuk aranybarnára, fűszerezzük bazsalikommal és petrezselyemzölddel, majd habarjuk be (tejföl, liszt). Adagoljuk a gombás bazsalikomos tölteléket a palacsintákra, tekerjük fel, vagy hajtsuk négybe, ízlés szerint díszítsük parmezánnal, majd egymás mellé helyezve tálaljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: recipes4us.co.uk

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...