Cukkinifőzelék - A tököt is lepipálja!

A következő receptet azoknak ajánljuk, akik nem különösebben rajonganak a tökfőzelékért, a cukkinit azonban nagyon is szeretik. Ezt a finomságot mindenkinek el kell készítenie!
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 1-2 ek olaj
- 1-2 ek liszt
- 4-5 ek cukor
- pirospaprika
- egy csokor kapor
- ételízesítő
Elkészítés
A hagyma felét és a fokhagymát aprítsuk fel, kissé sózzuk meg és tegyük félre. A cukkinit és a maradék hagymát reszeljük le, öntsünk rá egy kis vizet, adjuk hozzá a cukrot, a kaprot, az ételízesítőt és főzzük össze őket. Készítsük el a rántást: olajon kissé pirítsuk meg a lisztet, keverjük bele a felaprított hagymát és fokhagymát, a pirospaprikát, a tejfölt és keverjük össze. Az egészet keverjük bele a főzelékbe, egy rövid ideig hagyjuk a tűzön, majd zárjuk el alatta a gázt. Kiváló köret sült húsokhoz vagy fasírthoz.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!