Cukkinifőzelék - A tököt is lepipálja!

A következő receptet azoknak ajánljuk, akik nem különösebben rajonganak a tökfőzelékért, a cukkinit azonban nagyon is szeretik. Ezt a finomságot mindenkinek el kell készítenie!

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1-2 ek olaj
  • 1-2 ek liszt
  • 4-5 ek cukor
  • pirospaprika
  • egy csokor kapor
  • ételízesítő

Elkészítés

A hagyma felét és a fokhagymát aprítsuk fel, kissé sózzuk meg és tegyük félre. A cukkinit és a maradék hagymát reszeljük le, öntsünk rá egy kis vizet, adjuk hozzá a cukrot, a kaprot, az ételízesítőt és főzzük össze őket. Készítsük el a rántást: olajon kissé pirítsuk meg a lisztet, keverjük bele a felaprított hagymát és fokhagymát, a pirospaprikát, a tejfölt és keverjük össze. Az egészet keverjük bele a főzelékbe, egy rövid ideig hagyjuk a tűzön, majd zárjuk el alatta a gázt. Kiváló köret sült húsokhoz vagy fasírthoz.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: thatdamnvegan.wordpress.com

Oldalak

Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!