Cukkini lepény: Kezdőknek is isteni élmény elkészíteni és megenni is

Villámgyors, zöldséges és laktató.

Cukkini lepény

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 tojás
  • liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ½ csokor friss petrezselyemzöld
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott cukkinit megsózzuk, kb. 15 percet állni hagyjuk, ezután alaposan kinyomjoduk a levét. Belehintjük a friss, felaprított petrezselyemzöldet, hozzákeverjük a fokhagymát, a borsot és a tojásokat is, valamint annyi lisztet, hogy egy jól kanalazható masszát kapjunk. A cukkinis keveréket kanalanként felhevített olajba adagoljuk és mindkét oldalát megsütjük. Fokhagymás tejföllel kínáljuk.

További zöldséges lepényekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!