Nagyi is pont így csinálná: Ilyen a világ legfinomabb baracklekvárja

Csupán két összetevőből, tartósítószer nélkül.

Sárgabaracklekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg sárgabarack
  • 50 dkg cukor

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott és félbe szedett gyümölcsöket egy nagy lábasban kis lángon főzni kezdjük és gyakran megkeverve addig rotyogtatjuk, amíg szét nem mállnak a barackok. Ha valamennyire szétfőtt a gyümölcs, mehet bele a cukor, amivel még körülbelül 15 percig rotyogtatjuk. Ezután a kész lekvárt tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, erősen lezárjuk, majd fejjel lefelé fordítjuk 5 percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

További isteni lekvár receptekért lapozz!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!