Egyszerű, laktató és hagyományos: Isteni csülkös savanyúkáposzta-leves hétvégére

Ezzel a levessel az egész család jól lakik!

Csülkös savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 30 dkg füstölt csülök
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 ek liszt
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk só
  • fél dl olaj

Elkészítés:

A csülköt kockákra vágjuk, és feltesszük főni: miután félig megfőtt, hozzáadjuk az átmosott káposztát, valamint a felkarikázott kolbászt is, és tovább főzzük az egészet. A rántáshoz a felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, és megszórjuk pirospaprikával. Kevés vízzel felöntjük, majd kis lángon csomómentesre keverjük, végül besűrítjük vele a levest. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, de akár borsot és csípős paprikát is adhatunk hozzá.

További két leves receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!