Csörögefánk cukorbetegeknek is - Recept

A csörögefánk a tökéletes desszert lehet a vasárnapi ebéd után, így biztosan örülnek a szeretteink, ha ezzel a finomsággal lepjük meg őket.

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 4 ek édesítőpor + a szóráshoz
  • 1 ek vaníliaaroma
  • 8 dkg vaj
  • 5 tojássárgája
  • 2 ek zsírszegény tejföl
  • 1 ek rumaroma
  • bő olaj a sütéshez
  • diabetikus lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük az édesítőport, a vaníliaaromát és egy csipet sót. A vajat megolvasztjuk, a lisztre öntjük. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, ha szükséges még 1 ek. tejföllel lazítjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőbe. A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval féltenyérnyi rombuszokra vágjuk, közepükbe két helyen belevágunk. (A tészta egyik sarkát az egyik nyíláson átbujtathatjuk, ettől még díszesebb lesz). Bő olajat forrósítunk, és a fánkokat kis adagokban aranybarnára sütjük benne. Papírkendőre szedjük, felitatjuk róluk az olajat, és még melegen megszórjuk édesítőporral. Diabetikus lekvárral körítve is kínálhatjuk.

Ha szereted a fánkot, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg a receptet másokkal is!
Ezt is ajánljuk: Sütőtökös fánk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!