Gazdag és laktató - Én így készítem a csorba levest

Nyáron kóstoltam meg először a csorba levest és azóta az egyik kedvencem lett. Már többször elkészítettem és eddig mindenkinek nagyon bejött. Próbáld ki te is, valószínűleg nálatok is új kedvenc születik!

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 250 darált hús
  • 30 g rizs
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál zellerzöld
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag

A leveshez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g zellergumó
  • 100 g zöldborsó
  • 100 g csiperke vagy sampion gomba
  • fél tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 csapott teáskanál lestyán
  • 1 csapott teáskanál petrezselyemzöld
  • 1 csapott teáskanál zellerzöld
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1.5 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk, megsózzuk, borsozzuk, és teszünk hozzá őrölt köményt is. Kevés olajon megdinszteljük. A répát, zellert apró kockákra vágjuk, majd a borsóval és gombával együtt a hagymához adjuk, magas főfokon átpirítjuk, és utána felengedjük vízzel. Amíg ez felforr, addig tudjuk készíteni a gombócokat. A darált húst összekeverjük sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd hozzáadjuk a tojást, a rizst és az apróra vágott zeller levelet. Körülbelül 2 cm átmérőjű gombócokat formázzunk, és a levesbe tesszük őket. Az apróra vágott paradicsomot és paprikát a zeller levéllel, lestyánnal és petrezselyemmel együtt beletesszük a levesbe. Adunk hozzá még egy kis citromlevet, majd készre főzzük.

Olyan laktató, hogy nincs is utána szükség másra, csak egy kis süteményre. Kattints a következő oldalra, és nézd meg mit ajánlunk hozzá!

Fotó:pinterest.com

Oldalak

Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.
Lifestyle
Gyakorlatilag a Microsoft adta ki a listát, hogy mely programok gátolják meg a Windows frissítését. Persze pánikba esni nem kell, mivel van megoldás.