Csokoládés steak - Isteni ízkavalkád
Egy nagyon különleges étel, különleges alkalmakra.
Hozzávalók:
- 2 szelet bélszín
- kevés olívaolaj
- 2-3 chili paprika
- őrölt feketekávé
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- fekete csokoládé őrlemény, vagy tábla csoki
- whisky vagy konyak
- diónyi vaj
Elkészítés:
A páchoz 2 gerezd fokhagymát, 1 dl olívaolajat, 2 evőkanál őrölt kávét, 2 pici chilipaprikát és egy teáskanál sót elkeverünk, majd beleforgatunk 2 szelet bélszínt. Ezt követően kevés olívaolajon oldalanként 3-3 percig sütjük a húst. A húsos serpenyőbe fél dl whiskyt vagy konyakot öntünk, hozzáteszünk egy diónyi vajat, összemelegítjük és belatördelünk kb 4-5 dkg feketecsokoládét, megolvasztjuk, majd a kész mártásba visszaforgatjuk a már megsült hússzeleteket. Párolt zöldséggel tálaljuk.