Csokoládés pavlova torta - Recept

A pavlova torta a világ egyik legegyszerűbb süteménye, amit úgy ízesíthetünk, ahogy kedvünk tartja! Íme egy gyorsan elkészíthető, csokoládés finomság!

Hozzávalók a tésztához

  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 3 ek holland kakaópor
  • 1 tk balzsamecet
  • 5 dkg apróra vágott étcsokoládé

Elkészítés

Egy nagy tálban a tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától, a fehérjét pedig kézi habverővel magas fokozaton kemény, fényes habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is. Folyamatos keverés mellett tegyük bele a kakaóport és a balzsamecetet is. Ha a habunk már elég kemény, lassan vegyük ki a habverőt és egy fakanál segítségével keverjük hozzá az apróra vágott étcsokoládét – nagy és óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjön a hab.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd vegyük elő egy nagy tepsit és béleljük ki sütőpapírral. A csokoládés habot halmozzuk a tepsi közepére és egy fakanál segítségével egyengessük el. Mielőtt a masszát beraknánk a sütőbe, a hőmérsékletet vegyük le 150 fokra és süssük készre – körülbelül 1 óra 15 perc alatt barnára sül.

Fotók: FashionandSweets.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!