Csokitorta saját levében

A csokitortának senki sem bír ellenállni, főleg ha még mennyei ízű, édes csokikrém szósszal tálaljuk.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 bögre liszt (kb. 2,5 decis)
  • 1 tk. Sütőpor
  • 3/4 bögre cukor
  • 1/4 bögre kakaó
  • 1 csipet só
  • 1/2 bögre tej
  • 5 dkg olvasztott vaj

A csokoládéöntethez:

  • 3/4 bögre barnacukor
  • 1/4 bögre kakaó
  • 1 és 1/4 bögre forró víz

Elkészítés

Egy edénybe szitáljuk a lisztet, amibe a sütőport is belekevertük, hozzáadjuk a cukrot és a kakaót, csipet sót. Összevegyítjük mindezt és egy mélyedést fúrunk az ujjunkkal bele, majd abba tesszük a vajat és a tejet. Jól összekeverjük és egy kivajazott, 4 bögre tartalmú tűzálló edénybe simítjuk (ne legyen túl lapos a forma).

Az öntethez összekeverjük a kakaót a cukorral és a forró vizet lassan hozzáadagoljuk. Simára keverjük. A barnacukor nekem nem olvadt fel benne, de nem baj. Ezt a híg levet óvatosan ráöntjük a nyers tésztára, majd közepes meleg sütőben készre sütjük. Nekem max. 30 perc kellett hozzá. Mindenképpen tűpróbát kell csinálni!

Amikor kihűl, felvágni és kis adagokat egy tányérra tenni és a tepsi alján maradt krémmel meglocsolni. Fagylalt mellé is kitűnő.

Csípős álom hűvösebb napokra - Holland chilis forró csoki

Fotó: hungrygowhere.my

Oldalak

Fashion&Beauty
A brit királyi család legnépszerűbb tagja maga a két lábon járó stílusosság. E megtisztelő titulust nagyrészt következetességének és pontosságának köszönheti.
Lifestyle
A menopauza egy olyan természetes folyamat, amely minden nő életében bekövetkezik, ám sokak számára még mindig sok kérdést vet fel.
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.