Csoki csoda - Csokoládés brownie
Ha igazán szereted a csokoládét, ez a recept Neked való! A forró, csokis sütemény még a legelszántabb fogyókúrázókat is elcsábítja.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
1 tábla (10dkg) minimum 70%-os étcsoki
10 dkg cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
20 dkg liszt
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A margarint és az étcsokoládét felkockázzuk, felolvasztjuk, és langyosra hűtjük. A tojásokat és a kétféle cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt csokis-margarinos masszát. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, és lassan a tésztához adagoljuk. Simára keverjük, és az egészet egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. 20-25 perc alatt megsütjük, amíg a teteje szilárd, de rugalmas nem lesz. Tűpróbával nem érdemes kísérletezni, a brownie lényege, hogy a közepe még éppen lágy legyen. A tökéletes élmény érdekében vaníliafagyival és csokiöntettel tálaljuk.