Ezentúl te is csak így készíted majd – Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában

Ne ragadj le a hagyományos rántott húsnál – mutatunk egy sokkal finomabbat!

Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 4 ek tejföl
  • 2 nagy tojás
  • 5 ek liszt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük hozzá a bundát. A tejfölt jól elkeverjük a tojással, a liszttel és a reszelt fokhagymával, és az egészet sózzuk, borsozzuk, persze csak óvatosan, hiszen már a húsra is került a fűszerekből. Olajat forrósítunk, majd a csirkemellcsíkokat lisztben megforgatjuk, aztán a tejfölös masszába mártjuk, ezután pedig az olajban közepes lángon szép barnára sütjük. A legjobb, ha könnyű salátával tálaljuk, de főtt rizzsel is mennyei lesz.

További két csirkemelles receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2