Ezentúl te is csak így készíted majd – Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában
Ne ragadj le a hagyományos rántott húsnál – mutatunk egy sokkal finomabbat!
Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 4 ek tejföl
- 2 nagy tojás
- 5 ek liszt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük hozzá a bundát. A tejfölt jól elkeverjük a tojással, a liszttel és a reszelt fokhagymával, és az egészet sózzuk, borsozzuk, persze csak óvatosan, hiszen már a húsra is került a fűszerekből. Olajat forrósítunk, majd a csirkemellcsíkokat lisztben megforgatjuk, aztán a tejfölös masszába mártjuk, ezután pedig az olajban közepes lángon szép barnára sütjük. A legjobb, ha könnyű salátával tálaljuk, de főtt rizzsel is mennyei lesz.