Szuper programmal köszönt be az ősz - Téged is vár a 27. Budapest Borfesztivál

A 27. Budapest Borfesztiválon a páratlan panorámát élvezve kóstolhatod meg több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Szeptember 6. és 9. között a legjobb italokhoz minőségi ételeket ehetsz, a remek hangulatról pedig szuper előadók és együttesek gondoskodnak. (x)

27. Budapest Borfesztivál

Egyedülálló helyszínen, a Budai Várban kerül megrendezésre a 27. Budapest Borfesztivál, Európa egyik legszebb boros nagy-rendezvénye. Ha jó borokra, finom ételekre, érdekes szakmai programokra és hangulatos zenékre vágysz, 2018. szeptember 6. és 9. között érdemes ellátogatnod - egyedül, barátaiddal, pároddal vagy akár családoddal - a csodálatos várteraszokra.

A káprázatos panorámát élvezve kóstolhatod meg több mint 150 hazai és külföldi kiállító több ezer borát. Az idei év főszereplője a Balaton, így jobban megismerheted a régió remek borait, sajátos gasztronómiai és turisztikai kínálatát. Megtudhatod a több mint 20 jelenlévő balatoni borásztól, hogy milyen élményeket, titkokat és csodákat rejt a tóvidék év közben.

Neves magyar borászok előadásai

A szakmai programok között - a népszerű Pár Borpár játékos kóstolója és a VinAgora borbemutatója mellett - újdonságnak számít a Vinometer online borkóstoló-alkalmazás tematikus borút-kínálata. Nagy érdeklődésre tart számot a főtámogató péntek és szombat esti pódiumprogramja is, melynek során neves magyar borászok - Juhász Ádám, Mészáros Péter, Urbán Péter, Áts Károly, Bock József és Kovács Zoltán - tartanak előadásokat a hazai borágazat jelenéről és jövőjéről. Megtudhatod, mennyire prosperál szeretett borfajtád, vagy éppen új kedvencekre hívják fel a figyelmed.

Gasztronómiai különlegességek és szuper programok

A borfesztivál gazdag gasztronómiai választékkal várja a látogatókat, a SPAR Grillmobilja például a Regnum húsokból készült grillételeket népszerűsíti a fesztiválon. A Hunyadi udvaron parkoló foodtruck kínálatában többek között Regnum grill dog, grill kolbász és tépett malac burger szerepel, amelyekhez málna és bodza szörpöt ihatsz. Az ízletes ételek és a finom italok mellé a jó hangulatról pedig olyan kiváló együttesek gondoskodnak, mint a Kiscsillag, Marco Marcovic és barátai, a Tárkány Művek, a Stúdió 11 és a Zagyva Banda.

Rajtuk kívül a négy színpad fellépői között a világ-, illetve népzene és a jazz olyan művészeivel is találkozhatsz, mint Mörk, Antonia Vai, Gereben Zita, Richter Ambrus és Farkas Zsolti. A rendezvény zárónapján idén is megcsodálhatod a Szüreti Felvonulás a Népzenei és Néptánc Gála Ünnepén táncos-zenés forgatagát, továbbá számtalan gyermekprogram várja a gyermekekkel érkező családokat.

Vadonatúj borkatalógus

A 27. Budapest Borfesztivál kapcsán idén is megjelenik a SPAR Borkatalógus. Ebben szeptember 5-től kezdődően három héten keresztül több mint 200-féle bort kínál kedvezményes áron az üzletlánc - bőven lesz miből csemegézni. A kiadvány - amelyben VinAgora díjnyertes tételek és SPAR Válogatás borok is helyet kaptak - a borok leírásával, hasznos és érdekes információkkal népszerűsíti a borfogyasztás kultúráját és segíti a választásodat.

Fókuszban a jótékonyság

A nagy múltú Jótékonysági Borárverésen vagy az Autustic Art Alapítvány kezdeményezésének támogatásával az idei rendezvényen is segítségére lehetünk a rászorulóknak. A SPAR 2018-ban is jelen lesz a jótékony célú borvásáron, amelynek kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a bevételt pedig a legsúlyosabb fogyatékkal élők egyik otthonának átfogó felújítására fordítják.

Az Autustic Art Alapítvány 200 autizmussal élő fiatalról gondoskodik, mindennapjaikat például rajzterápiával segíti. A színes és vidám alkotások több borászat limitált számú palackjait öltöztetik különleges köntösbe, melyek megvételével a fiatalok életét teheted könnyebbé, magadat - vagy szeretteted - pedig egy egyedi díszítésű üveges borral lepheted meg.

Jegyek 50%-os kedvezménnyel!

A 27. Budapest Borfesztiválra kedvezménnyel is eljuthatsz: akik 2018. augusztus 23. és szeptember 5. között a SPAR, City SPAR vagy INTERSPAR áruházakban 10.000 forint felett vásárolnak, a kasszánál egy 50%-os kedvezményre jogosító kupont kapnak, melyet a borfesztivál pénztáraiban válthatnak be napijegyre, így a fesztivál belépőjegyét fél áron szerezhetik be.

Oldalak