Cipóban sült sonka - Húsvéti különlegesség

Nincs gyönyörűbb látvány, mintha megszelsz egy kenyeret és a közepe egy csodálatos sonkát rejt! Mondhatni megmutatjuk nektek a felnőtt kinder-tojás receptjét!

Hozzávalók

  • 40 dkg rozsliszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • 2 dl langyos tej
  • 2 ek olaj
  • egy kb. 80 dkg-os füstölt, főtt sonka
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

A rozslisztet halmozzuk egy tálba, majd készítsünk mélyedést a közepébe. Ebbe öntsük bele a langyos tejet a cukorral és a sóval. Gyúrjuk alaposan össze, majd egy nyújtófa segítségével formáljunk belőle egy kb. 1 cm vastag lapot. A megfőtt sonkát helyezzük a közepére, majd hajtogassuk úgy be, hogy a sonkát teljesen befedje a tészta. Meleg helyen, konyharuhával letakarva fél órát kelesszük, majd felvert tojással kenjük meg és 40 perc alatt 160 fokon süssük ropogósra a kenyerünket. Az extra puhaság érdekében a sütő aljába tegyünk egy tálba vizet, hogy még szebb színe legyen a cipónknak a párától.

Fotó: themeatproject.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...
Fashion&Beauty
A tavasz elég kiszámíthatatlan évszak és ilyenkor igazi kihívást jelent sikkesen, de mégis praktikusan öltözködni.
Lifestyle