Cigánypecsenye - Klasszikus főétel, amit nem lehet megunni

A cigánypecsenye egy klasszikus, ám annál finomabb főétel, amelynek elkészítését illik megtanulni minden háziasszonynak. Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet karaj
  • füstölt szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

A karajszeleteket sózzuk meg, a szalonnából pedig vágjunk vékony szeleteket, vagdossuk be a bőréig, majd serpenyőben félig süssük meg. Vegyük ki a serpenyőből, majd a helyükre tegyük a karajszeleteket. Ha félig ezek is megsültek, tegyük melléjük vissza a félig megsült szalonnát és pár perc alatt az egészet süssük készre. A zsírjukból vegyünk ki 2 nagyobb kanállal, keverjük össze a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával, majd tálaláskor ezzel kenjük meg a húsokat. Krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: berlinerfresse.de

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!