Cigánypecsenye, az örök klasszikus: a főétel, amit nem lehet megunni

Jöhet a recept?

Hozzávalók

  • 4 vastag szelet karaj
  • füstölt szalonna
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika

Cigánypecsenye elkészítés

A karajszeleteket sózzuk meg, a szalonnából pedig vágjunk vékony szeleteket, vagdossuk be a bőréig, majd serpenyőben félig süssük meg. Vegyük ki a serpenyőből, majd a helyükre tegyük a karajszeleteket. Ha félig ezek is megsültek, tegyük melléjük vissza a félig megsült szalonnát és pár perc alatt az egészet süssük készre. A zsírjukból vegyünk ki 2 nagyobb kanállal, keverjük össze a zúzott fokhagymával és a pirospaprikával, majd tálaláskor ezzel kenjük meg a húsokat. Krumplipürével és savanyúsággal kínáljuk.

Lapozz a legfinomabb fasírt és a mézes-fokhagymás csirke receptjéért is!

Fotó: Berlinerfresse.de

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!