Recept

Chilis-mézes kacsaszárnytő

A kacsának eleve finom és omlós húsa van, de ha ezt még megdobjuk egy kis édes-csípős ízzel, valóságos ízorgiában lehet részünk. Tálalhatjuk krumplival is, de a rizs is remekül passzol hozzá.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    15 db pecsenyekacsa szárnytő
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl chiliszósz
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A szárnytöveket tisztítsuk és mossuk meg, majd ízesítsük egy kis sóval. Közben a vöröshagymákat pucoljuk meg, és vágjuk négy egyenlő részre. Utána az olívaolajat keverjük össze a mézzel, a chiliszósszal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnyakat forgassuk bele ebbe a páclébe, és hagyjuk 1 órát pihenni a hűtőben. Ha letelt az 1 óra, tegyük őket tepsibe, rakjuk közéjük a vöröshagymákat, öntsünk rájuk 1 dl vizet, és lefóliázva süssük 1 órán keresztül. Később vegyük le a fóliát, majd rakjuk vissza a sütőbe pirulni. Bármilyen körettel tökéletesen passzol.

Készíts mellé házi készítésű steak burgonyát!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...