Chilis-mézes kacsaszárnytő
A kacsának eleve finom és omlós húsa van, de ha ezt még megdobjuk egy kis édes-csípős ízzel, valóságos ízorgiában lehet részünk. Tálalhatjuk krumplival is, de a rizs is remekül passzol hozzá.
Hozzávalók
- 15 db pecsenyekacsa szárnytő
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kávéskanál ételízesítő
- 2 evőkanál méz
- 1 dl chiliszósz
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés
A szárnytöveket tisztítsuk és mossuk meg, majd ízesítsük egy kis sóval. Közben a vöröshagymákat pucoljuk meg, és vágjuk négy egyenlő részre. Utána az olívaolajat keverjük össze a mézzel, a chiliszósszal, az összetört fokhagymával és a fűszerekkel. A szárnyakat forgassuk bele ebbe a páclébe, és hagyjuk 1 órát pihenni a hűtőben. Ha letelt az 1 óra, tegyük őket tepsibe, rakjuk közéjük a vöröshagymákat, öntsünk rájuk 1 dl vizet, és lefóliázva süssük 1 órán keresztül. Később vegyük le a fóliát, majd rakjuk vissza a sütőbe pirulni. Bármilyen körettel tökéletesen passzol.
Készíts mellé házi készítésű steak burgonyát!