Chilis-gyömbéres forró csoki
A forró csoki az egyik legklasszabb dolog a télben. Itt az ideje, hogy chilivel is kipróbáld!
Az aztékok voltak az elsők, akik a csokoládét italként szolgálták fel, de nem elégedtek meg a sima csokival. Céljuk egy igazán különleges ital elkészítése volt, ezért hozzáadtak némi chilit is, hogy feldobják.
Nekünk sem kell megelégednünk egy „szimpla” forró csokoládéval. Természetesen a mostani fagyos téli napokon, a repkedő mínuszok között szinte bármilyen forró italt szívesen kortyolgat az ember. De ha kísérletezős kedvünkben vagyunk, nyugodtan próbáljunk ki egy kis újítást, és készítsük el az első, chilis - gyömbéres forró csokoládénkat!
Hozzávalóként a következőket kell beszerezzük: 4 dl forró tej, 4 dl tejszín 1 dl forró víz, 20 dkg étcsokoládé, negyed kávéskanál chilipor és ugyanennyi gyömbérpor
Ha ezek mind a rendelkezésünkre állnak, hozzáfoghatunk az elkészítéshez! A csokit vízgőz fölött kell megolvasztani, majd hozzákeverni a fűszereket. Ha ez teljesen sima, folyamatos kevergetés mellett apránként hozzá kell keverni a forró vizet, a meleg tejet és a tejszínt.
A végeredmény egy különleges, csípős, ínycsiklandozó forró ital lesz! Természetesen a chili por mennyisége ízlés szerint változtatható. Ha valaki nem szereti a túl erőset, nem árt, ha csínján bánik vele.
A kávé és a forrócsokoládé szerelmesei egészen biztosan imádni fogják!