Burgonyás nudli - A nagymama receptje szerint

Biztosan mindenkinek kellemes emlékei kötődnek gyermekkorunk kedvenc desszertjéhez, a nudlihoz. Miért ne készíthetnénk el felnőttként is? Mutatjuk a receptjét!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek porcukor
  • 1 tojás
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olaj
  • 1 tk só

Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel és enyhén sós vízben főzzük puhára. Krumplinyomóval törjük át, adjuk hozzá a lisztet, a tojást és a sót, majd keverjük addig, míg massza nem lesz belőle. Várjuk meg, míg kihűl és lisztes kézzel formázzunk kis rudacskákat belőle. Tegyük bele forró vízbe, majd ha feljönnek a víz tetejére, szedjük ki. Egy serpenyőben vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát, és forgassuk meg benne a nudlikat. Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk.

Fotó: pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!