Dobd össze, és már eheted is: rém egyszerű brokkolis rakott penne 30 perc alatt

Ebédre és vacsorára is tökéletes választás.

Brokkolis rakott penne

Hozzávalók:

  • ½ kg brokkoli
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg füstölt-főtt szeletelt sonka
  • 5 szelet bacon
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tej
  • 1 cs penne tészta
  • 1 fej lilahagyma
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát és a brokkolit is külön-külön megfőzzük sós vízben. A karikákra vágott hagymát kevés olajon kicsit megdinszteljük, közben hozzáadjuk a bacont és a sonkát, azzal pirítjuk tovább. Ha kész, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, és csak éppen forrásig főzzük így. Közben sóval, borssal ízesítjük, ha pedig levettük a tűzről, hozzáadjuk a brokkolirózsákat és az egészet jól összekeverjük (csak arra kell vigyázni, hogy közben a brokkoli ne törjön nagyon össze). Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal, és ebbe öntjük a szószos tésztát, amit aztán megszórunk a reszelt sajttal, végül előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15 percig sütjük, amíg a sajt rápirul.

További két rakott étel receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2