Így lesz a legfinomabb a bodzaszörp, mutatjuk a receptet

Ez a bevált recept, amit az egész család imádni fog.
Hozzávalók
- 4,5 liter víz
- 60 dkg kristálycukor
- 20-30 tenyérnyi bodzavirág
- 1 citrom
- 3-4 g citromsav vagy borkősav
Bodzaszörp elkészítése
A vizet forraljuk fel a cukorral együtt, sűrítsük be egy kicsit, hogy a szörpnek sűrűbb legyen az állaga. A bodzavirágokat mossuk meg jól. A szirupot öntsük egy nagy lábasba, nagyjából a háromnegyedéig érjen. Ezután mehet bele a citromsav és a bodzavirágok (jó sok), a tetejét pedig borítsuk be a citrommal. Az utóbbi két hozzávalót nyugodtan nyomkodjuk bele a szirupba. 4-5 napig hűvös helyen érleljük a szörpöt úgy, hogy mindennap átkeverjük. Ha készen van, szűrjük le. Fogyasztásig tároljuk a hűtőben. Citromkarikával és szódával remek frissítő egy forró nyári napon, de megbolondíthatjuk egy kis fehérborral is, ha úgy tartja kedvünk.