Besamelmártás - Recept

A besamelmártás elengedhetetlen kelléke a lasagnénak. Ha finom ebédet vagy vacsorát szeretnél készíteni, akkor itt egy tuti recept.

Hozzávalók

  • 3 csésze tej
  • 4 ek vaj
  • ¼ csésze liszt
  • 1 tk só, bors
  • szerecsendió lereszelve

Elkészítés

Egy edényben, közepes lángon kezdjük el melegíteni a tejet, de ne főzzük túl. Közben a vajat is kezdjük el melegíteni addig, amíg teljesen el nem olvad, majd öntsük hozzá a lisztet és jól keverjük el. Ezt követően óvatosan kezdjük hozzáönteni a vajhoz, de ne hagyjuk abba a kevergetést, majd főzzük tovább körülbelül 10 percig. Ha már pudingszerűre összeállt, akkor tegyük bele a sót és a borsot, majd reszeljük bele a szerecsendiót, és már készen is van.

Ezt is ajánljuk: Mexikói csirkés párnák - Recept

Fotó: mania-gotowania.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...