Bazsalikomos pestós spagetti – a leggyorsabb ebéd, amit valaha főztél
Ízletes, húsmentes és nagyon olasz.
Bazsalikomos pestós spagetti
Hozzávalók:
- 5 dkg bazsalikom
- 5 dkg pirított mandula vagy fenyőmag
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- 0,5 dl olívaolaj
- spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A pestóhoz a bazsalikomot, a mandulát (vagy fenyőmagot), a fokhagymát, az olívaolajat aprítógépbe dobjuk, sózzuk, majd összeturmixoljuk. A parmezánt csak ezután adjuk hozzá és a gépben egy-két pillanat alatt még ezzel is összeforgatjuk a bazsalikomos masszát. Ha kész, a pestót összekeverjük a tésztával, a tányéron bazsalikomlevéllel díszítjük.