Bazsalikomos pestós spagetti – a leggyorsabb ebéd, amit valaha főztél

Ízletes, húsmentes és nagyon olasz.

Bazsalikomos pestós spagetti

Hozzávalók:

  • 5 dkg bazsalikom
  • 5 dkg pirított mandula vagy fenyőmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 0,5 dl olívaolaj
  • spagetti tészta

Elkészítés:

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük. A pestóhoz a bazsalikomot, a mandulát (vagy fenyőmagot), a fokhagymát, az olívaolajat aprítógépbe dobjuk, sózzuk, majd összeturmixoljuk. A parmezánt csak ezután adjuk hozzá és a gépben egy-két pillanat alatt még ezzel is összeforgatjuk a bazsalikomos masszát. Ha kész, a pestót összekeverjük a tésztával, a tányéron bazsalikomlevéllel díszítjük.

Még két finom spagettis receptért lapozz a következő oldalra!

Fotók: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!