Bazsalikomos paradicsomleves egy kis extrával az alján

A klasszikus paradicsomleves jól bevált receptjén csavartunk egy kicsit, az eredmény pedig elképszetően finom lett. Próbáld ki te is!

Bazsalikomos paradicsomleves extrával

Hozzávalók (4 főre)

  • 500 ml paradicsompüré
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 kiskanál olívaolaj
  • 4-5 levél bazsalikom
  • 10 dkg apró kockákra vágott mozzarella
  • só, bors

Elkészítés

Az olívaolajon futassuk meg az összezúzott fokhagymát és a nagyon apróra vágott szárzellert, majd dobjuk rá az apróra vágott bazsalikomot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd főzzük forrásig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányér aljára rakjunk egy marék felkockázott mozzarellát, és merjük rá a forró levest. Meg fog történni a csoda: a sajt mennyeien felolvad, és csodálatos krémet képez a levessel.

A leves mellé ajánlunk egy főételt és egy desszertet is, lapozz a következő oldalra!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!