Baszk lecsó - Spanyol ízvilág

A spanyol konyha egyik jellegzetes étele a baszk lecsó. Hozzávalók tekintetében nem sokban különbözik a hazaitól, mégis egy teljesen más íz világot nyújt.

Hozzávalók

  • 3 hagyma
  • 1 piros és 1 zöldpaprika
  • 1 dl olaj
  • Fél kg paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 tojás
  • Vékonyra szelt sonka

Elkészítés
A paprikát csumázzuk ki és a kockázzuk fel. Az apróra vágott hagymát a paprikával olajon dinszteljük, majd pároljuk 5 percig. Tegyük bele a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát, a sót, a borsot és 20 percig pároljuk. A tojásokat készítsük el rántottaként. A sonkát csíkozzuk fel és tegyük a rántottához. Keverjük el a másik keverékkel.

Melegen tálaljuk.

Készítsd el a csirke lecsó receptet is!

Oldalak