Baszk lecsó - Spanyol ízvilág
A spanyol konyha egyik jellegzetes étele a baszk lecsó. Hozzávalók tekintetében nem sokban különbözik a hazaitól, mégis egy teljesen más íz világot nyújt.
Hozzávalók
- 3 hagyma
- 1 piros és 1 zöldpaprika
- 1 dl olaj
- Fél kg paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 tojás
- Vékonyra szelt sonka
Elkészítés
A paprikát csumázzuk ki és a kockázzuk fel. Az apróra vágott hagymát a paprikával olajon dinszteljük, majd pároljuk 5 percig. Tegyük bele a felkockázott paradicsomot, a fokhagymát, a sót, a borsot és 20 percig pároljuk. A tojásokat készítsük el rántottaként. A sonkát csíkozzuk fel és tegyük a rántottához. Keverjük el a másik keverékkel.
Melegen tálaljuk.
Készítsd el a csirke lecsó receptet is!