Recept

Köretként és főételként is megállja a helyét: Baconos-újhagymás krumpli

Gombaszósszal megbolondítva az igazi!

Baconos-újhagymás krumpli gombaszósszal

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 4 szelet bacon
  • 2 tojássárgája
  • 2 db újhagyma zöldje
  • liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • olaj

A gombaszószhoz:

  • 4 fej gomba
  • 1 dl csirkehúslé (fél leveskockából)
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek reszelt füstölt parmezán
  • 4 tk vaj
  • 4 tk liszt
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, összetörjük, és hozzákeverjük az újhagyma összevágott zöldjét, a tojások sárgáját, valamint annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk. A tésztából 8 hosszúkás alakot formázunk, középen betekerjük mindegyiket egy-egy fél szelet szalonnával, és olajban mindkét oldalukat kisütjük. A gombaszószhoz a megmosott gombákat felaprítjuk, vajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, majd állandó kevergetés mellett tovább pirítjuk. Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a csirkehúslét és a tejfölt, majd felfőzzük, végül pedig belekeverjük a sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

További két köretért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.