Köretként és főételként is megállja a helyét: Baconos-újhagymás krumpli

Gombaszósszal megbolondítva az igazi!

Baconos-újhagymás krumpli gombaszósszal

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 4 szelet bacon
  • 2 tojássárgája
  • 2 db újhagyma zöldje
  • liszt (amennyit a krumpli felvesz)
  • olaj

A gombaszószhoz:

  • 4 fej gomba
  • 1 dl csirkehúslé (fél leveskockából)
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek reszelt füstölt parmezán
  • 4 tk vaj
  • 4 tk liszt
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, összetörjük, és hozzákeverjük az újhagyma összevágott zöldjét, a tojások sárgáját, valamint annyi lisztet, hogy formázható tésztát kapjunk. A tésztából 8 hosszúkás alakot formázunk, középen betekerjük mindegyiket egy-egy fél szelet szalonnával, és olajban mindkét oldalukat kisütjük. A gombaszószhoz a megmosott gombákat felaprítjuk, vajon megpirítjuk, megszórjuk liszttel, majd állandó kevergetés mellett tovább pirítjuk. Amikor már aranybarna, hozzáadjuk a csirkehúslét és a tejfölt, majd felfőzzük, végül pedig belekeverjük a sajtot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

További két köretért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!