Bableves - Laktató, magyaros ebéd

A babban található tápértékeknek köszönhetően egy nagyon tápláló zöldség. A kiegyensúlyozott étrendet követőknek kihagyhatatlan alapanyag a konyhában.

Hozzávalók

  • 250 g fejtett bab
  • olaj
  • 2 vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 10 g petrezselyem gyökér
  • 50 g zeller
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 dl tejfel
  • 50 g liszt
  • fűszerpaprika
  • ételecet

Elkészítés
A fejtett babot a sárgarépával, a zellerrel, a petrezselyem gyökérrel együtt feltesszük főni, Közben elkészítjük a rántást. Forró olajon a lisztet megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát. Ha már eléggé üveges, mehet hozzá fokhagyma és a fűszerpaprika is. Amikor már kihűlt, tejfölös hidegvízzel simára keverjük. Ez a rántás mehet a megfőtt zöldséges alaplébe.

Friss petrezselyemzölddel tálaljuk.

Próbáld ki a fűszeres babsaláta receptet is!

Oldalak

Sztárok
Döbbenetes időutazáson vett részt Ivancsics Ilona. A színésznő visszatért Gazdagrétre, ahol a Szomszédok című ikonikus teleregényt forgatták. A korhű kellékekkel készült fotósorozat azért is...
Sztárok
A RTL-en feltűnő zsűritagok nem tették zsebre, amit kaptak a színésztől. Szabó Győző anno szerepelt is a műsorban.
Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...