Az igazi bécsi szelet - Recept

Ha egy igazán laktató ebédre vágyunk, süssünk bécsi szeletet! A húsimádók körében talán nem is akad olyan, aki ne szeretné.

Hozzávalók

  • 8 szelet borjúhús
  • 4 tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 100 g liszt
  • 300 ml vaj
  • 100 ml olaj

Elkészítés

Klopfoljuk a húst addig, amíg 2-4 milliméter vastagságúvá válik. Sózzuk meg mindkét oldalán. Egy laposabb tányéron verjük fel a tojásokat egy villa segítségével. Forgassuk bele a húsokat a lisztbe, mártsuk bele a tojásba, majd hempergessük meg finoman a zsemlemorzsába. A vajat és az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük bele a húsokat, míg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz. Ha elkészültek, helyezzük tányérokra őket. Amennyiben kedvünk tartja, egy kis petrezselymet forgassunk még meg a maradék olajban, csöpögtessük le és helyezzük egy szelet citrommal a rántott hús mellé. Köretként tálaljunk hozzá sültkrumplit.

Fotó: der-puten-shop.de

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!