Az igazi bécsi szelet - Recept
Ha egy igazán laktató ebédre vágyunk, süssünk bécsi szeletet! A húsimádók körében talán nem is akad olyan, aki ne szeretné.
Hozzávalók
- 8 szelet borjúhús
- 4 tojás
- 200 g zsemlemorzsa
- 100 g liszt
- 300 ml vaj
- 100 ml olaj
- só
Elkészítés
Klopfoljuk a húst addig, amíg 2-4 milliméter vastagságúvá válik. Sózzuk meg mindkét oldalán. Egy laposabb tányéron verjük fel a tojásokat egy villa segítségével. Forgassuk bele a húsokat a lisztbe, mártsuk bele a tojásba, majd hempergessük meg finoman a zsemlemorzsába. A vajat és az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, tegyük bele a húsokat, míg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz. Ha elkészültek, helyezzük tányérokra őket. Amennyiben kedvünk tartja, egy kis petrezselymet forgassunk még meg a maradék olajban, csöpögtessük le és helyezzük egy szelet citrommal a rántott hús mellé. Köretként tálaljunk hozzá sültkrumplit.