Recept

Avokádósaláta

Szinte bármiből lehet salátát készíteni, és ez nincs másképp az avokádóval sem. Ez a különleges babféle Mexikóból származik, így, ha elkészíted, egy kis latin-amerikai jellegzetességet viszel be otthonodba. Ne hagyd ki, ízleni fog!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 fej lilahagyma
  • 2 db avokádó
  • 2 marék rukkola
  • 15 dkg pulykasonka
  • 1 zöld citrom
  • 1 dió méretű friss gyömbér
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • bors

Elkészítés

A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. Az avokádót szintén hámozzuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd vágjuk egyenlő csíkokra. Ha ez meg van, vegyük elő a pulykasonkát, és kockázzuk fel. A zöld citromot alaposan mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Utána a gyömbért is pucoljuk meg, és reszeljük le. A lime héját és levét keverjük össze egy kevés olajjal, a mézzel és a gyömbérrel, majd ízesítsük sóval és borssal. Végül az keverjük el ezzel az öntettel a rukkolát, a hagymát, az avokádót és a pulykát. Kis tálkákba szedve, kétszersülttel tálaljuk.

Ha még több avokádóra vágysz, készítsd el az avokádós csirkesalátát is!

Fotók: chezus.com, propisano.ru

Oldalak

Recept
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...