Avokádósaláta

Szinte bármiből lehet salátát készíteni, és ez nincs másképp az avokádóval sem. Ez a különleges babféle Mexikóból származik, így, ha elkészíted, egy kis latin-amerikai jellegzetességet viszel be otthonodba. Ne hagyd ki, ízleni fog!

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 fej lilahagyma
  • 2 db avokádó
  • 2 marék rukkola
  • 15 dkg pulykasonka
  • 1 zöld citrom
  • 1 dió méretű friss gyömbér
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • bors

Elkészítés

A hagymát hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre. Az avokádót szintén hámozzuk meg, vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd vágjuk egyenlő csíkokra. Ha ez meg van, vegyük elő a pulykasonkát, és kockázzuk fel. A zöld citromot alaposan mossuk meg, reszeljük le a héját, és facsarjuk ki a levét. Utána a gyömbért is pucoljuk meg, és reszeljük le. A lime héját és levét keverjük össze egy kevés olajjal, a mézzel és a gyömbérrel, majd ízesítsük sóval és borssal. Végül az keverjük el ezzel az öntettel a rukkolát, a hagymát, az avokádót és a pulykát. Kis tálkákba szedve, kétszersülttel tálaljuk.

Ha még több avokádóra vágysz, készítsd el az avokádós csirkesalátát is!

Fotók: chezus.com, propisano.ru

Oldalak