Avokádós carbonara spagetti: Ha az új évben elbúcsúznál a nehéz ételektől

Könnyű, mégis laktató fogás.

Avokádós carbonara spagetti

Hozzávalók (2 főre):

  • 1 avokádó
  • 1 tojássárgája
  • 120 ml tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom
  • 55 g parmezán sajt
  • 3 csík szalonna
  • 230 g spagetti
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az avokádót, a tojássárgáját, a fokhagymát és a citromlevet összeturmixoljuk, majd hozzáadagoljuk a tejszínt is. A simára kevert mártást félretesszük. A felcsíkozott szalonnát egy nagy serpenyőben megfonnyasztjuk. A lobogó, sós vízben kifőzött, lecsöpögtetett tésztára csorgatjuk az olívaolajat, összekeverjük, majd rákanalazzuk az avokádós mártást, megszórjuk a reszelt parmezánnal és beledobjuk a sült szalonnát is. Sózzuk, borsozzuk, az egészet alaposan összekeverjük, és már tálalhatjuk is.

Nézd csak, mennyire egyszerű!

További villámgyors tésztákért lapozz!

Videó: Instagram.com/buzzfeedtasty; Leadfotó: Tasty.co

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!