Roppanós, piros cukormázas alma - Amerika kedvenc halloweeni édessége

Tipikus amerikai édesség a cukormázba mártott alma, aminek nem lehet ellenállni. Kívül roppanós édes kéreg, belül pedig friss, lédús, savanyú alma. Ráadásul elkészíteni sem ördöngösség!

Hozzávalók

  • 6 db savanyú alma
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 0.7 dl méz
  • 1 kávéskanál ételfesték (piros)
  • 6 hurkapálca

Elkészítés

Az almát alaposan mossuk meg, és szedjük le a csumáját. Ahonnan kivettük a csumát, nyomjuk bele mélyen a hurkapálcát az almába. Egy lábosban forraljuk össze a vizet, cukrot és mézet, ameddig egy sűrű, kanál hátára tapadó masszát nem kapunk, ami még folyik. A legjobb teszt rá, ha egy pohár vízbe belecseppentjük a mázat és megkeményedve az aljára süllyed, akkor készen vagyunk. Ezt az állapotot egy nagyjából 20 perces lassú tűzön való főzés után érhetjük el. Tegyük félre nagyjából 5 percre hűlni, majd forgassuk bele a mázba az almákat. Szilikonos sütőpapíron hűtsük ki.

Fotó: royalcravings.com

Oldalak

Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...