Fahéjas almaleves gombóccal - Így még biztosan nem készítetted!

Ha szereted a gyümölcsleveseket, akkor a következő fogás is ízelni fog! Különlegességét a gombóc adja, amitől igen laktatóvá is válik levesünk. Íme!

Hozzávalók

  • 7 alma
  • 4 ek cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • citrom
  • fahéj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Első lépésben készítsük el a gombócokat: az egyik almát hámozzuk meg és reszeljük le. Adjunk hozzá fél evőkanál citromlevet, egy kis citromhéjat, egy evőkanál porcukrot és zsemlemorzsából annyit, hogy gombócokat tudjunk a keverékből gyúrni. Az így kapott gombócokat forró vízben főzzük meg. Fogjunk hozzá a leveshez: a maradék almát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Egy edényben forraljunk fel vizet, ízesítsük citromlével, egy kis citromhéjjal, cukorral és fahéjjal. Adjuk hozzá a felkockázott almát és főzzük addig, amíg megpuhul. Egy kis levet szedjünk ki a levesből, adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, keverjük el csomómentesre és ezzel sűrítsük be a levest. Tálalás előtt tegyük bele a levesbe a gombócokat.

Fotó: turniptheoven.com

Oldalak

Egészség
A fogamzásgátló tabletták a terhességmegelőzés egyik legnépszerűbb formái Magyarországon is az óvszer mellett. Most megmutatjuk, mi történik, ha elfelejtetted bevenni az adagodat.
Utazás
Ez lesz a világ 6.legmagasabb épülete.
Utazás
Magyarországon rendkívül népszerű ez a hely a turisták körében, de balesetveszélyessé vált, így le kellett zárni.