Azta-pasta! Fokhagymás, tejszínes-parmezános Alfredo tészta, pillanatok alatt
Sokféle tésztát szeretünk, de a favorit még mindig ez a fokhagymás-parmezán szószos változat, amit Alfredo pastának becéznek. Megkínálhatunk?
Hozzávalók
- 50 dkg fettuccine tészta (szélesmetélt)
- 15 dkg reszelt parmezán (frissen)
- 3,2 dl tejszín
- 9 dkg margarin
- só, bors ízlés szerint
- petrezselyem díszítésként
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Sós vízben tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szószt. Kis lángon megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk az egészen apróra vágott fokhagymát, a parmezánt, majd a tejszínt, és állandóan kevergetve, forrás után addig főzzük, amíg a mártás egy kicsit besűrűsödik. Ha megfőtt a tészta, forgassuk bele a szószba és parmezánnal megszórva, petrezselyemmel a tetején tálaljuk.
Lapozz a következő oldalra, ahol azt is megmutatjuk, hogy tudsz penne Arrabiatát és isteni carbonarat készíteni!