Azta-pasta! Fokhagymás, tejszínes-parmezános Alfredo tészta, pillanatok alatt

Sokféle tésztát szeretünk, de a favorit még mindig ez a fokhagymás-parmezán szószos változat, amit Alfredo pastának becéznek. Megkínálhatunk?

Hozzávalók

  • 50 dkg fettuccine tészta (szélesmetélt)
  • 15 dkg reszelt parmezán (frissen)
  • 3,2 dl tejszín
  • 9 dkg margarin
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem díszítésként
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Sós vízben tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szószt. Kis lángon megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk az egészen apróra vágott fokhagymát, a parmezánt, majd a tejszínt, és állandóan kevergetve, forrás után addig főzzük, amíg a mártás egy kicsit besűrűsödik. Ha megfőtt a tészta, forgassuk bele a szószba és parmezánnal megszórva, petrezselyemmel a tetején tálaljuk.

Lapozz a következő oldalra, ahol azt is megmutatjuk, hogy tudsz penne Arrabiatát és isteni carbonarat készíteni!

Leadfotó, fotók: Youtube/Caroline artiss

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!