Recept

Azta-pasta! Fokhagymás, tejszínes-parmezános Alfredo tészta, pillanatok alatt

Sokféle tésztát szeretünk, de a favorit még mindig ez a fokhagymás-parmezán szószos változat, amit Alfredo pastának becéznek. Megkínálhatunk?

Hozzávalók

  • 50 dkg fettuccine tészta (szélesmetélt)
  • 15 dkg reszelt parmezán (frissen)
  • 3,2 dl tejszín
  • 9 dkg margarin
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem díszítésként
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Sós vízben tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szószt. Kis lángon megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk az egészen apróra vágott fokhagymát, a parmezánt, majd a tejszínt, és állandóan kevergetve, forrás után addig főzzük, amíg a mártás egy kicsit besűrűsödik. Ha megfőtt a tészta, forgassuk bele a szószba és parmezánnal megszórva, petrezselyemmel a tetején tálaljuk.

Lapozz a következő oldalra, ahol azt is megmutatjuk, hogy tudsz penne Arrabiatát és isteni carbonarat készíteni!

Leadfotó, fotók: Youtube/Caroline artiss

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...