Recept

Azta-pasta! Fokhagymás, tejszínes-parmezános Alfredo tészta, pillanatok alatt

Sokféle tésztát szeretünk, de a favorit még mindig ez a fokhagymás-parmezán szószos változat, amit Alfredo pastának becéznek. Megkínálhatunk?

Hozzávalók

  • 50 dkg fettuccine tészta (szélesmetélt)
  • 15 dkg reszelt parmezán (frissen)
  • 3,2 dl tejszín
  • 9 dkg margarin
  • só, bors ízlés szerint
  • petrezselyem díszítésként
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Sós vízben tegyük fel a tésztát főni, közben készítsük el a szószt. Kis lángon megolvasztjuk a margarint, hozzáadjuk az egészen apróra vágott fokhagymát, a parmezánt, majd a tejszínt, és állandóan kevergetve, forrás után addig főzzük, amíg a mártás egy kicsit besűrűsödik. Ha megfőtt a tészta, forgassuk bele a szószba és parmezánnal megszórva, petrezselyemmel a tetején tálaljuk.

Lapozz a következő oldalra, ahol azt is megmutatjuk, hogy tudsz penne Arrabiatát és isteni carbonarat készíteni!

Leadfotó, fotók: Youtube/Caroline artiss

Oldalak

Recept
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.