Van 20 perced? Főzz áfonyalekvárt!

Az áfonyalekvár nélkülözhetetlen a rántott camemberhez, isteni vadhúsokhoz és persze mennyei egy vajas pirítóson is. Ráadásul rettentő gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
Áfonyalekvár
Hozzávalók:
- 1 kg áfonya
- 50 dkg cukor
Elkészítés:
Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük. Lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve, forrásig főzzük (ez kb. 20 perc). Forrón kanalazzuk az előre sterilizált üvegekbe Színültig töltjük, lezárjuk, és azonnal fejjel lefelé állítjuk (hőálló kesztyűben csináld, mert az üvegek forrók!). 5 perc után visszafordíthatod az üvegeket, és mehet a polcra!
Tipp: Sterilizálás: tedd lábosba az üres, ekőtte kimosott üvegeket, önts fel vízzel és forrald fel.