Van 20 perced? Főzz áfonyalekvárt!

Az áfonyalekvár nélkülözhetetlen a rántott camemberhez, isteni vadhúsokhoz és persze mennyei egy vajas pirítóson is. Ráadásul rettentő gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Áfonyalekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg áfonya
  • 50 dkg cukor

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük. Lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve, forrásig főzzük (ez kb. 20 perc). Forrón kanalazzuk az előre sterilizált üvegekbe Színültig töltjük, lezárjuk, és azonnal fejjel lefelé állítjuk (hőálló kesztyűben csináld, mert az üvegek forrók!). 5 perc után visszafordíthatod az üvegeket, és mehet a polcra!

Tipp: Sterilizálás: tedd lábosba az üres, ekőtte kimosott üvegeket, önts fel vízzel és forrald fel.

Még két áfonyás receptet találsz a következő oldalon.

Fotó: pinguinfoods.com

Oldalak

Lifestyle
A Kos jegy szülötte végtelen energiával és erővel rendelkezik, ennek pedig az egyik forrása a táplálkozás. Azonban nem mindegy mit és mennyit visz be szervezetébe, hogy az megfelelően működjön.
Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...