Van 20 perced? Főzz áfonyalekvárt!

Az áfonyalekvár nélkülözhetetlen a rántott camemberhez, isteni vadhúsokhoz és persze mennyei egy vajas pirítóson is. Ráadásul rettentő gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

Áfonyalekvár

Hozzávalók:

  • 1 kg áfonya
  • 50 dkg cukor

Elkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük. Lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve, forrásig főzzük (ez kb. 20 perc). Forrón kanalazzuk az előre sterilizált üvegekbe Színültig töltjük, lezárjuk, és azonnal fejjel lefelé állítjuk (hőálló kesztyűben csináld, mert az üvegek forrók!). 5 perc után visszafordíthatod az üvegeket, és mehet a polcra!

Tipp: Sterilizálás: tedd lábosba az üres, ekőtte kimosott üvegeket, önts fel vízzel és forrald fel.

Még két áfonyás receptet találsz a következő oldalon.

Fotó: pinguinfoods.com

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Mason Gamble neve bizonyára nem cseng számodra ismerősen, pedig ő játszotta egykor a cuki kisfiút a Dennis, a komisz című vígjátékban.
Lifestyle
Az Oroszlánnak érdemes elfogadni a meghívást, amit ma kap! Napi horoszkóp.
Utazás
2025 januárja volt a világon valaha mért legmelegebb január a Copernicus európai obszervatórium szerint. A friss eredmények megcáfolták azokat a reményeket, hogy a La Niña jelenség megszakítja a...
Lifestyle
A kutatók nemrégiben vérminták elemzésével kimutatták, hogy a csernobili kutyák egészen mások, de van egy másik állat, ami gyakorlatilag immunis lett a sugárzásra.
Fashion&Beauty
Épp olyan kellemes és meleg érzetet kelt, mint amire a neve is utal.
Lifestyle
Van egy olyan olcsó és különös dolog, ami valószínűleg a te otthonodban is megtalálható már alapból, azonban bizonyára te sem tudod róla, hogy mágnesként vonzza magához a port.