A tökéletes egytálétel - Csirkés paella
Ha valami igazán mediterrán fogásra vágysz, próbáld ki a paellát, ami a spanyol nemzeti étel. Most egy csirkés változat receptjét olvashatod.
Hozzávalók
- 3 csirkemell (filézett)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg újhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- 2 kaliforniai paprika (piros)
- 20 dkg zöldborsó
- 2 citrom (cikkekre vágva)
- 2 ek. citromlé
- egy késhegynyi sáfrány
- 1 l zöldségleves
Elkészítés
A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát felkockázzuk. A paprikákat szintén, az újhagymát pedig felkarikázzuk. A csirkehúst apró darabokra vágjuk, és felhevített olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsírban a vöröshagymát üvegesre pároljuk. Jöhet hozzá a fokhagyma, a paprika, valamint az újhagyma, és így sütjük tovább. Sáfránnyal és petrezselyemzölddel ízesítjük. A levessel felöntve felforraljuk. Hozzákeverjük a csirkemell kockákat, és fedő alatt, közepes hőfokon nagyjából 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, valamint a citromcikkeket, és további 10 percig fedő alatt pároljuk.
Frissen tálaljuk, citromlével meglocsolva!