A Karácsony legtutibb étele - Tiszai boros halászlé

Gondban vagy? Nem tudod, mi legyen a karácsonyi menü? Eláruljuk neked a legjobb magyar receptet szent estére, valamint a karácsonyi időszakra, ami nélkül nem lehet teljes az ünnep. Ha kalandra vágysz és szeretnél valami egyedit az asztalra, olvasd tovább a cikket!

Hozzávalók

  • 1 kg ponty
  • 50 dkg apróhal
  • 20 dkg hagyma
  • 3 kanál szegedi pirospaprika
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés
Előkészítjük a halakat, a fejüket, farkukat és uszonyaikat levágjuk, a ponty törzsét felszeleteljük, és a keserű fogát kipattintjuk. A hagymát apróra felvágjuk, és a pontyfejjel, a farkával és az apró halakkal feltesszük főni 3 liter vízbe, majd amikor megfőtt átpasszírozzuk az egészet. A levét átszűrjük, majd beletesszük a pontyszeleteket, és amikor forr, beletesszük a sót, a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Fél óráig főzzük, forrás után majd beletesszük a paprika másik felét is, majd hozzáöntjük a bort és még 10 percig forraljuk.

Tésztával forrón tálaljuk.

Oldalak

Utazás
Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton – írja az MTI a Svábhegyi Csillagvizsgáló közleményére hivatkozva.
Lifestyle
A KSH adataiból kiderül: pár év leforgása alatt drasztikus mértékben növekedett a szemüvegek ára Magyarországon.
Sztárok
A Harry Potter színésznője és öccse, Alex nagyon szoros kapcsolatot ápolnak és már nemcsak a rokonság, hanem az üzlet is összeköti őket.