A görög konyha aduásza: a csirkenyárs - azaz a souvlaki
Ha jártál már Görögországban, azért, ha csak vágysz oda, akkor azért készítsd el ezt a tipikus hellén fogást. Nem kell hozzá más, csak csirke és pár hurkapálcika.
Hozzávalók:
- 80 dkg filézett csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- 1 citrom leve
- 2 gerezed zúzott fokhagyma
- 2 tk oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét vágd kb 2 centis kockákra. Tedd egy tálba és alaposan keverd össze a hozzávalókkal. hagyd legalább fél órát állni. A hurkapálcikákat áztasd be vízbe, majd húzd rá a csirkedarabokat. Ha van grilleződ, használd azt, ha nincs, nagy serpenyőben süsd a húst folyamatosan forgatva, kb. 8-10 percig. Tálald friss salátával, pitával, vagy tzatzikivel.