A görög konyha aduásza: a csirkenyárs - azaz a souvlaki

Ha jártál már Görögországban, azért, ha csak vágysz oda, akkor azért készítsd el ezt a tipikus hellén fogást. Nem kell hozzá más, csak csirke és pár hurkapálcika.

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezed zúzott fokhagyma
  • 2 tk oregánó
  • bors

Elkészítés:

A csirkét vágd kb 2 centis kockákra. Tedd egy tálba és alaposan keverd össze a hozzávalókkal. hagyd legalább fél órát állni. A hurkapálcikákat áztasd be vízbe, majd húzd rá a csirkedarabokat. Ha van grilleződ, használd azt, ha nincs, nagy serpenyőben süsd a húst folyamatosan forgatva, kb. 8-10 percig. Tálald friss salátával, pitával, vagy tzatzikivel.

Lapozz 2 másik húsnyárs receptért!

Leadfotó, fotó: mygreekdish

Oldalak

Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.