A görög konyha aduásza: a csirkenyárs - azaz a souvlaki

Ha jártál már Görögországban, azért, ha csak vágysz oda, akkor azért készítsd el ezt a tipikus hellén fogást. Nem kell hozzá más, csak csirke és pár hurkapálcika.

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezed zúzott fokhagyma
  • 2 tk oregánó
  • bors

Elkészítés:

A csirkét vágd kb 2 centis kockákra. Tedd egy tálba és alaposan keverd össze a hozzávalókkal. hagyd legalább fél órát állni. A hurkapálcikákat áztasd be vízbe, majd húzd rá a csirkedarabokat. Ha van grilleződ, használd azt, ha nincs, nagy serpenyőben süsd a húst folyamatosan forgatva, kb. 8-10 percig. Tálald friss salátával, pitával, vagy tzatzikivel.

Lapozz 2 másik húsnyárs receptért!

Leadfotó, fotó: mygreekdish

Oldalak

Video Erre ügyelj, ha ülőmunkát végzel
Sztárok
Victoria Bekcham nem rejti véka alá az igazságot: az üzletasszony kendőzetlen őszinteséggel vallott arról, hogy nyomós oka van annak, miért mindig komoly ábrázattal mutatkozik a nyilvánosság előtt.
Fashion&Beauty
Eva Longoria napjainkban a vörös szőnyeg egyik legnagyobb stílusikonja, megjelenése pedig mindig kifogástalan és inspiráló, azonban még ő is követett el olyan divatbakit, amire némi megbánással...
Lifestyle
A Nyilas számára a mai nap remek lehetőséget tartogat. Napi horoszkóp.
Egészség
Bár az ünnepeknek vége, de a téli időszak még tartani fog egy darabig. Alaposan oda kell figyelned, hogy elkerüld a betegségeket.
Utazás
Érdekes szituáció alakult ki egy magyar buszon. A diáklány igyekezett megoldást keresni a problémára, de a sofőr így is lezavarta a járatról.
Fashion&Beauty
Az ikonikus felsőruházattól a retró lábbeliken át a trendi kiegészítőkig, itt vannak azok a kulcsdarabok, amelyeket a londoniak ebben a szezonban viselnek.