Recept

A görög konyha aduásza: a csirkenyárs - azaz a souvlaki

Ha jártál már Görögországban, azért, ha csak vágysz oda, akkor azért készítsd el ezt a tipikus hellén fogást. Nem kell hozzá más, csak csirke és pár hurkapálcika.

Hozzávalók:

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • 80 dkg filézett csirkemell
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezed zúzott fokhagyma
  • 2 tk oregánó
  • bors

Elkészítés:

A csirkét vágd kb 2 centis kockákra. Tedd egy tálba és alaposan keverd össze a hozzávalókkal. hagyd legalább fél órát állni. A hurkapálcikákat áztasd be vízbe, majd húzd rá a csirkedarabokat. Ha van grilleződ, használd azt, ha nincs, nagy serpenyőben süsd a húst folyamatosan forgatva, kb. 8-10 percig. Tálald friss salátával, pitával, vagy tzatzikivel.

Lapozz 2 másik húsnyárs receptért!

Leadfotó, fotó: mygreekdish

Oldalak

Recept
Utazás
Mindig szeretjük megtudni, hogy mit gondolnak a külföldiek Magyarországról, hogyha hozzánk látogatnak.
Sztárok
A Galambos Lajos nevével fémjelzett Dáridó 1997 szilveszterén indult a TV2-n, az utolsó adás pedig 2002-ben került képernyőre. Csütörtökön kiderült, hogy az egykor elsöprő sikernek örvendő produkció...
Sztárok
Noha kevesen tudják, de a közismert humorista évekkel ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, mely után 9 órás operáció várt rá. Badár egy friss interjúban mesélte el, hogy a kis híján végzetes incidens...
Lifestyle
A meteorrajok jelensége az emberi képzeletet ősidők óta foglalkoztatja. Most különleges látványban lesz részünk szombaton.
Lifestyle
Néhány hét alatt lerobbantja rólad a felesleget ez a módszer, így ha túlsúllyal küzdesz, és eddig semmilyen diéta nem vált be, akkor érdemes kipróbálnod ezt a trendet.
Lifestyle
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH Zrt.) nemrég közölte: január 7-től újra emelkedik a belépők ára a társaság által üzemeltetett fürdőkben.