Sör, bor, csoki - 8 bizarr lekvárkülönlegesség, amit a kenyeredre kenhetsz

Elsőre elképzelhetetlennek tarthatod, hogy bort kenj a kenyeredre. Aztán ha jobban belegondolsz rájössz, hogy ma már semmi sem lehetetlen. De vajon mennyire is vagyunk bevállalósak?

Borlekvár

Van vörös, fehér, rose, száraz, édes, vagyis megeheted ugyanazt, amit máskor a poharadba töltesz. De még forralt boros verzió is létezik! Első ránézésre úgy fest, mint a zselé, azt hihetnéd áfonyás lekvár. Magát az alkoholt nem fogod érezni, mert a főzés során kipárolog belőle a nagy része. Az íze meg természetesen borízű, max egy kicsivel édesebb a hozzáadott cukortól.

Whisky lekvár

Itthon még nincs nagy keletje, de az osztrák és német térségben már könnyen belefuthatsz. Már ha akarsz. Személy szerint egy „Whisky-marmalade-gyömbéres” ízű lekvárhoz volt szerencsém. Nem is tudom, mit mondjak… hát erősen érezni benne a whiskyt. Meg a szeretetet.

Sörlekvár

Ez sem a legnépszerűbb termék a hazai polcokon, – lévén, hogy nagyon nincs - inkább külföldön lehet beszerezni. Mivel az alkohol nagy része távozik belőle a készítése alatt, nem kell attól félni, hogy megbüntet a rendőr, ha lemeszel. Íze a söré - kellemesen fanyar.

Csokoládélekvár

Az igazi csokoládélekvár étcsokiból készül, szóval alapvetően nem olyan édes, hogy összeragadjanak tőle az ajkaid. Kivéve, ha magad készíted és megpumpálod cukorral. De általában édesebb süteménybe kenve, sütve nem érződik rajta a kesernyés íz, ami az étcsokira is jellemző és úgy kimondottam finom lehet. A legtöbb esetben valamilyen gyümölccsel keverik, ami édesebbé teszi, például áfonyás-epres-csokis lekvár.

Fotó: thetomatotart.com, eatwell101.com, mamashomestead.com, delicious.com.au

Oldalak

Szólj hozzá Te is!