Kínai tészta sült zöldséggel

Nincs sok dolgod ezzel a tésztával, az eredmény viszont isteni!

Sült zöldséges kínai tészta

Hozzávalók:

  • 2 ek növényi olaj
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 nagy sárgarépa hámozva, csíkokra vágva
  • 10 dkg borsóhéj csíkokra vágva
  • 10 dkg babcsíra
  • 20 dkg brokkoli, apró rózsákra szedve
  • 3 szál újhagyma vagy egy kicsi póré karikázva
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek halszósz
  • 40 dkg üvegtészta vagy sárga tészta
  • 1 szál friss bazsalikom, apróra vágva

Elkészítés:

Felteszünk vizet forrni. A wokot felforrósítjuk, hozzáadjuk az olajat. Mehet bele a hagyma és a fokhagyma. Pár perc múlva adjuk hozzá a sárgarépát, a hüvelyes borsót és a babcsírát. Sütjük 2 percig, vagy amíg a sárgarépa csak gyengéd. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a szószokat. Tegyük a tésztát és a brokkolit a forró vízbe, és főzzük 2 percig, vagy amíg a brokkoli még res marad és a tészta al dente - fogkemény. Szűrjük le a tésztát és a brokkolit, és tegyük bele a a wokba. Keverjük össze alaposan. Tetejére mehet a bazsalikom és egy kis hagyma.

Még két kínai recept a következő oldalon.

Fotó: taste.com. au

Oldalak

Szólj hozzá Te is!