Megmaradt a cérnametélt? Hihetetlen, micsoda ételeket készíthetsz belőle!

3 tésztás receptet mutatunk.

Vargabéles

Hozzávalók:

  • 20 dkg cérnametélt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojás
  • 5 ek cukor
  • 1 marék mazsola
  • 1 cs réteslap
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tojások sárgáit kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd belekanalazzuk a tejfölt és a villával összetört túrót. Beleszórjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat, majd hozzáadjuk a kifőzött, lecsepegtetett és kihűlt cérnametéltet. Összekeverjük az egészet, majd a tésztás masszát fellazítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjével. Egy kivajazott jénai edényt kibélelünk egy réteslappal, vékonyan megkenjük olajjal és rátesszük a következő réteslapot is. Ezt ugyancsak megkenjük olajjal, majd egy újabb réteslapot helyezünk rá. Erre borítjuk a tölteléket, szépen elegyengetjük és befedjük a maradék réteslapokkal. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük.

További receptekért lapozz!

Fotó: Jusandcalzone.blog.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!