Felejtsd el a boltit! 15 perc alatt kész a legfinomabb házi májkrém

Friss, krémes és nagyon finom.

Májpástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 20 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk majoránna
  • ½ tk pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

Egy kis vajon üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd lehúzva a tűzről, meghintjük a pirospaprikával. Ezután rádobjuk a megmosott, megtisztított és apró darabokra vágott májat, megpirítjuk és félretesszük. Ha kész, egy kis tálba borítjuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a majoránnát is, majd az egészet összeturmixoljuk. Ha a masszánk már krémes, egy zárható üvegedénybe kanalazzuk, végül a maradék, felmelegített vajjal nyakon öntjük, hogy a pástétom puha maradjon.

Még két isteni kenyérfeltétért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!